Het festivalpubliek op Na Fir Bolg ging vrijdagavond rustig uit de bol voor Guido Belcanto. Gelukkig hadden de organisatoren de bard uit de Kempen van de kleine pub naar de main stage overgeheveld. Vollen bak sfeer.


Een Kempense schone had een roos voor Guido klaar (foto boven).  Wat een emotie.

Na Fir Bolg 2012 werd vrijdag ingezet met een stevige oneman-rockband, Dead Elvis.  Million Dollar Sunrise stal de show met de pianokiller Sebi Lee.
In de pub kreeg Tribal Jâze een pak fans op de hand.  Dit ensemble uit Frankrijk (Amiens) brengt een swingende mix van folk, bourrée en scottish. Ze deinzen er niet voor terug om zich met zijn allen tussen het dansende publiek te begeven terwijl ze gewoon verder musiceren.

Het hoogtepunt van deze eerste dag was  Guido Belcanto met zijn ensemble. Deze sympathieke artiest uit  Wechelderzande is zeer geliefd bij het Na Fir Bolgpubliek. Dat bewees hij 2 jaar geleden al. Met zijn levensliedjes weet hij zowel jong als oud te bekoren.

Zaterdag ook weer stevig programma
Zaterdag kan je in de Pub naar optredens van Robin Aigner, Polk (ex Urban Trad), pIE p.KLEIN, snake in exile.   Op de main stage mag je sterk werk verwachten van An Erminig, Geppeto and the Whales, Issbells en Stornoway.

Op de weide is er live muziek met Westelfolk en de Sexy Jametten.
Inkom: 22 euro, mensen van Vorselaar 15, kinderen -12 jaar gratis.

Foto's Frans Geens/  verslag Ludo Coenen / Frans Geens / Nnieuws.